21 Şubat 2014 Cuma

Muhammed Taha Gergerlioğlu Yeter Söz Milletin..!

   

Yeter Söz Milletin..!

Anayasa halk oylaması hayırlısıyla, evet olarak neticelendi.Sayın Erdoğan  liderliğinde Türkiye menzile bir adım daha yaklaştı. Halk oylaması ile kabul edilen Anayasa maddeleri içinde en önemlisi yargı da yapılan değişiklikler olduğu kanaatinin, yaygın olarak ifade edildiğini müşahede ettik.
Yargıtay Başkanı sayın Gerçeker in Adli yıl açılışında yaptığı  konuşmaya cevaben, sayın Başbakan: [''Sayın Başkan, burasını CHP zihniyeti siyasallaştırdı. Sayın başkan, 'Ön bahçe, arka bahçe olmadık' diyorsun. Eğer lütfedersen sana nasıl birilerinin arka bahçesi olduğunu ben ispatlı olarak anlatırım. Çünkü ben damdan düştüm, damdan... Bedel ödedik biz bedel. Bu bedelleri öderken kimlerle nasıl muhatap olduğumuzu, kimlerin bize neler söylediğini hepsini size anlatırım'' diye konuştu. ] Devamın da ise ; [Milletin hizmetkarı olmak için bu yola çıktıklarını dile getiren Erdoğan, ''Dedik ki 'Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız, hedefimiz bu.' İnşallah 2023 yılı, Türkiye'nin ilk 10 ülke arasında olduğu bir yıl olacak'' dedi.
Türkiye'nin, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 11 büyümeyle dünyada 4, Avrupa'da birinci sırada yer aldığını belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Buraya durup dururken gelmedik. Devletin borçlanırken ödediği faiz yüzde 63'tü, şimdi yüzde 8. Aradaki fark 55. Enflasyon yüzde 30'du, şimdi 8,3. Aradaki fark 22. Biz kimden aldık bu iktidarı? MHP, DSP, ANAP'tan. MHP yatıp kalkıp IMF'ye sövüyordu ama IMF'den 30 milyar dolar borcu onlar aldı. Bize 23 milyar dolarla devrettiler. Biz ne yaptık? Ödedik, ödedik, ödedik. Şimdi ne var? 6,5 milyar dolar var. Bunlar 'milliyetçiyiz' diyor ya sevsinler senin gibi milliyetçiyi. Milliyetçilik lafla olmuyor. Milliyetçilik gerçek vatanseverliktir, ülkesinin bütçesini, milletini güçlü kılmaktır, dünyada sözü dinlenilen bir ülke haline gelmektir. Siz ne yaptınız? Merkez Bankasını boşalttınız. Borçlanmak için para bulamıyorlardı. Ne yapıyordu? İşçinin, memurun maaşından kesiyordu. Devlet işçisine, memuruna CHP, Doğruyol ve bunların döneminde 13,5 katrilyon borçlandı. Göreve geldik bir de baktım ki önümde 13,5 katrilyon lira devletin işçisine, memuruna borcu var. Olur mu böyle bir şey? İşçi, memur kardeşim size bu parayı biz ödedik mi? Biz ödedik. 13,5 katrilyonu takır takır işçime, memuruma biz ödedik.]( Haber 7 com)
Ankara'nın üyeliği AB için bir nimet. ( Finlandiya Dışişleri Bakanı Stubb )
“AB dışişleri bakanları hafta sonu Brüksel’de bir araya geldiğinde, ikimiz de meslektaşlarımızdan Türkiye’nin artan rolünü ve nüfuzunu tanımalarını isteyeceğiz. Britanya ve Finlandiya Türkiye’nin AB üyeliği hedefini destekliyor.
Türkiye Batı Balkanlar ve Ortadoğu’da şimdiden önemli bir güç ve kayda değer ‘yumuşak güce’ sahip. Irak’ta siyasi ve ekonomik açıdan önemli olduğu gibi, AB’yle işbirliği içinde İran’ı nükleer programına dair endişeleri gidermeye ikna etmek konusunda da önemli. Dahası, Afganistan ve Pakistan’ın kritik bir müttefiki. Kısacası, AB’yle Türkiye’nin ortak çalışmaları muazzam bir potansiyele sahip.
Ekonomik açıdan, Türkiye’nin üyeliği iki tarafın da çıkarına. Zira ekonomik krizden ticaret ve yatırımla çıkacağız. G20 üyesi Türkiye, bu yıl yüzde 5’ten fazla büyüme göstermesi beklenen bir ekonomiye sahip. Avro bölgesindeki ortalama büyüme oranıysa sadece yüzde 1. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı, Türkiye’nin 2050’de Avrupa’daki en güçlü ikinci ekonomi haline geleceği tahmininde bulunuyor. AB içindeki bir Türk ekonomisi, ihracatçılar ve yatırımcılar için fırsat yaratacak, bizleri de Orta Asya ve Yakındoğudaki piyasalarla enerji kaynaklarına bağlayacaktır.” ( WIllIam Hague / Alexander Stubb Financial Times – Radikal 10.09.2010 )
Hepimiz Bir Türkiye Etmeyiz.
Finlandiya Dışişleri Bakanı Stubb, AB dışişleri bakanları toplantısında “Türkiye bugün uluslararası arenada AB’nin toplamından daha etkili” dedi.
Türkiye’ye tam destek veren bir diğer isim de İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt oldu. Üyeliğe soğuk bakan ülkelerin bile Türkiye’nin stratejik önemini eskisine oranla daha iyi anladığını söyleyen Bildt, “Bazı ülkelerin siyasi gerekçelerle üyelik sürecini bloke etmeleri kabul edilemez” diye konuştu. Nordik ülkelerin “Türkiye başkaldırısını” Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet tamamladı: “İki çok önemli stratejik ortağımız var: ABD ve Türkiye.”
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de “Dünya çapında Türkiye’yle stratejik temelde çalıştığımızı hayal edin. Bu çok güçlü bir kombinasyon olur” dedi. Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle ise “Avrupalılar olarak Türkiye’nin yönünün Batı olarak kalmasını ve kendisine yeni yön tayin etmemesini sağlamak hepimizin yararına olur” diye konuştu.(Gazetelerden)
Sayın Erdoğan ın 2023 hedefine, 2011 seçimlerinden sonra yapılacak  yepyeni bir anayasa ve kanunlarla varabilmek; rüşvet ve iltimasın olmadığı, adam a iş değil, işe adam zihniyetiyle hareket eden, demokratik, sosyal, hukuk devleti olan bir Türkiye için, “ üstünlerin hukuku değil, hukuk un üstünlüğü “ için:
“ durmak yok yola devam ……..”
Tarih felsefecilerinden Arnold Toynbee; “ Seküler Batı uygarlığının, kendi uydurduğu yalanlar içinde bile tutarlılık sağlayamadığını, çürümüş ve sapkın bir uygarlık olduğunu; bilim, kültür ve düşüncede yaptığı atılımlara rağmen, aslında insan soyunu ve gezegenimizin geleceğini bile yok edebilecek bir kaba kuvvet mekanizmasına dayandığını” ifade ederek, “100 yıl içinde İslam`ın, dünyanın geleceğini belirleyebilecek yegane aktör konumuna yükseleceği” öngörüsünde bulunur.
http://www.bursagenchaber.com/yazar/muhammed-taha-gergerlioglu/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder